Dervin Curiel is geboren op Curacao en kwam op 7-jarige leeftijd naar Nederland met zijn ouders, broer en 2 zussen. Zijn allereerste visuele herinnering bij aankomst in Nederland was de warme lucht die hij uitademende in de vrieskou om het vervolgens te zien condenseren tot stoom. Dervin groeide op in Twente en leefde tot zijn tiende levensjaar in een visueel schemergebied. De aanschaf van een bril deed hem zijn omgeving scherper zien en zo kreeg hij oog voor detail. Na de middelbare school volgde, na een studie Human Resource Management, uiteindelijk de Foto Academie waar hij een fascinatie ontwikkelde voor portretfotografie. In zijn portretten kruipt hij liefst zo dicht mogelijk op de huid van zijn model. Contact en interactie met zijn model zijn voor hem dan ook een wezenlijke bron van inspiratie. Door zo dicht op de huid van zijn model te kruipen qua kadrering en ook fysieke toenadering, komen ruimte en tijd te vervallen en vertellen de tekenen en lijnen in het gezicht hun eigen levensverhaal tot zelfs in de kleinste details.

Sinds zijn studie aan de Foto Academie van Amsterdam fotografeert Dervin Curiel autonoom en voor uiteenlopende opdrachtgevers. Een combinatie van rauwe eenvoud, schoonheid en kwetsbaarheid typeren zijn werk. Zijn eigenzinnige stijl uit zich in pure beelden die onder de oppervlakte een voelbaar broeierige sfeer uitstralen. Bekende persoonlijkheden zijn reeds door hem geportretteerd evenals diverse musici uit binnen- en buitenland, varierend van Patrick Kluivert tot Herbie Hancock. Tot zijn opdrachtgevers behoren zowel de profit- als non-profitsector. Dervin fotografeert voor bekende en minder bekende modeontwerpers, magazines, reclamebureaus en internationale non-profit organisaties.

Ook wordt zijn werk vaak als zinnelijk ervaren. Voor Dervin is erotiek enerzijds zo licht en vluchtig als de wind en anderzijds zo mysterieus als de bijna bovennatuurlijke kracht van water. In een aantal filosofische stromingen worden symbolen als water, vlinders en wind gebruikt voor de weergave van erotiek. Zo wordt in de Aziatische filosofie, de Tao, geslachtsgemeenschap omschreven als het openbreken van de wolken gevolgd door regen. In zijn beelden maakt hij eveneens gebruik van deze symboliek en suggestie.

Opdrachtgevers: o.a. BAM Groep, FHM Magazine, ID&T, GOEROE, Hollands Glorie, Dutch Casting, Parizadeh Fashion, SAPPH

Geportretteerd: o.a. Kevin Saunderson, Tygo Gernandt, John de Mol jr, Birgit Schuurman, Partick Kluivert, Tricky, Yorick van Wageningen, G.J. Cerfontaine

godaddy counter